پیوند استخوان در ایمپلنت

(کلینیک دندانپزشکی فربد)

اگر بنا به دلایل مختلفی بستر استخوانی مناسب برای کاشت ایمپلنت در دهانتان وجود نداشته باشد، نیاز به پیونداستخوان دارید. یکی از این دلایل که می توان به آن اشاره کرد، اقدام به کاشت ایمپلنت، مدت زمان زیادی بعد از کشیدن دندان می باشد. در این حالت استخوانهای فک شما تحلیل رفته است. دلیل دیگری که می توان نام برد، ضعف در استخوان فک جهت کاشت ایمپلنت می باشد. پیوند استخوان در ایمپلنت دندان انواع مختلفی دارد. در این پست راجع به آنها کمی توضیح می دهیم.

پیوند استخوان در ایمپلنت

پیوند استخوان در ایمپلنت

پیوند استخوان در ایمپلنت دندان، عملی است برای بازسازی استخوان در زمان کاشت ایمپلنت برای افرادی که استخوان فک آنها تحلیل رفته است. همانطور که در بالا اشاره شد این عمل انواع مختلفی دارد. بسته به نوع پودر استخوان مورد استفاده در عمل و همچنین میزان آسیب دیدگی استخوان فک ولثه جراحی لازم انجام می پذیرد.

علت تحلیل رفتن استخوان بعد از کشیدن دندان

چیزی که استخوان فک ما را حفظ می کند، حضور خود دندان هست. پس از، از دست دادن دندان استخوان فک از نظر ضخامت و ارتفاع استخوان فک شروع به کاهش می نماید. اگرشما دندانتان را از دست بدهید و سریعا بدنبال جایگزین آن نباشید، احتمالا با تحلیل رفتن استخوان فکتان، نمی توان دیگر از استخوان فک خودتان جهت ایمپلنت استفاده گردد. بهترین زمان برای جایگزینی ایمپلنت دندان، حداکثر تا دوماه پس از، از دست دادن دندان می باشد. پس از دو ماه به احتمال زیاد نیاز به یکی از روشهای پیوند استخوان خواهید داشت.

انواع پیوند استخوان

  • عمل پیوند سینوس

    اگر آسیب دیدگی استخوان مربوط به فک بالا باشد، از عمل پیوند سینوس برای انجام پیوند استخوان استفاده می گردد. در این روش 6 تا 10 ماه بعد از پیوند می توان برای کاشت ایمپلنت اقدام نمود.

  • پیوند استخوان به روش اتوگرافت

     در این حالت از بدن خود فرد سلولهای زنده مغز استخوان برداشته شده و درون  محل مورد نظر تزریق می گردد. در این روش بعلت انتقال مغز استخوان از بدن خود فرد کمترین میزان خطر و پس زدن پیوند وجود دارد. بهمین علت بالاترین میزان انتخاب توسط دندانپزشکان می باشد. در این روش برای گرفتن پیوند استخوان از بدن فرد باید جراحی انجام گردد.

  • پیوند استخوان به روش آلو گرافت

    در این حالت سلولهای مغز استخوان از بدن فرد دیگری برداشته می شود. معمولا از بانک پیوند استخوان برداشت می گردد. این حالت برای افرادی استفاده می گردد که به میزان زیادی  مغز استخوان جهت پیوند نیاز دارند. در این روش نیازی به جراحی جهت استخراج مغزاستخوان نمی باشد. در این روش زمان بیشتری برای ترمیم استخوان نیاز می باشد.

  • پیوند استخوان زنو گرافت

    در این روش مغز استخوان مورد نیاز برای پیوند از استخوان موجودات دیگر مانند گاو استفاده می گردد. طبق تحقیقات بافت استخوانی مهره داران شبیه به هم می باشد.  بنابراین این قبیل عمل می تواندانجام گیرد.

  • پیوند استخوان آلو پلاست

    در این نوع عمل پیوند استخوان از مواد سنتزی جهت تشکیل بافت استخوانی استفاده می گردد. این مواد بدن را برای ساخت استخوان در منطقه خاصی تحریک می کنند. در این روش احتمال ایجاد عفونت  در محل پیوند خیلی کم می باشد .

 مراقبت‌های بعد از پیوند استخوان در ایمپلنت دندان

پس از انجام این عمل همانند سایر عمل ها یک سری مراقبتها نیاز است که انجام گردد. از سری نکاتی که باید رعایت گردد می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • محل زخم را لمس و تحریک ننمایید.
  • از بیرون ریختن آب دهان تا یک روز پس از عمل خودداری نمایید.
  • از شستن مداوم دهان خودداری نمایید.
  • از کشیدن سیگار و سایر دخانیات تا چند روز بعد از عمل خودداری نمایید.
  • در هنگام نوشیدن از نی استفاده نکنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]