بریج بهتر است یا ایمپلنت

بریج بهتر است یا ایمپلنت

تمامی افراد در سرتاسر دنیا تعدادی از دندانهایشان را به دلایل مختلف از دست داده اند. بهمین جهت دانشمندان و دندانپزشکان به دنبال راههایی برای جایگزین کردن دندان از دست رفته می باشند. راههایی که تا کنون پیدا کرده اند بریج و ایمپلنت می باشد. در این مطلب قصد داریم کمی راجع به این دو توضیح بدهیم تا ببینیم بریج بهتر است یا ایمپلنت.

ایمپلنت

ایمپلنت های دندانی پیچ هایی از جنس فلز سازگار با بدن هستند. این پیچ ها با روش جراحی لثه در داخل استخوان جای داده می شوند. وقتی این پیچ ها در جای خود قرار گرفتند به دندانپزشک این امکان را می دهند تا با استفاده از پروتز های دندانی روکش ایمپلنت را بر روی آن ها قرار دهند

بهتر است بدانید که امروزه درمان ایمپلنت دندان در کلینیک دندانپزشکی فربد  ، روبرو شدن با مشکلات بی دندانی را بسیار آسان کرده است. از دست دادن یک یا چند دندان، مشکلی است که برای بسیاری از افراد سخت و حتی غیرقابل تحمل است، اما به دلایل متعدد احتمال روبرو شدن با عارضه  بی دندانی وجود دارد که ایمپلنت دندان یکی از بهترین روش های جایگزینی دندان های از دست رفته در کلینیک دندانپزشکی فربد می باشد

بریج

روش دیگری که بعنوان جایگزین برای دندانهای از دست رفته استفاده می شود بریج می باشد. مردم این روش را به نام پل هم می شناسند. این روش بدلیل شباهتش به یک پل نام گذاری شده است. بدین گونه که دندان های کناری فضای خالی به عنوان پایه پل در نظر گرفته می شود. به طور کلی برای درمان پل دو پایه نیز است و دندانهای کناری نقش آنها را ایفا میکنند.

بریج اگر برای یک دندان از دست رفته باشد، از سه روکش چسبیده به هم تشکیل می گردد. دو روکش کناری برای دندانهای کناری می باشد. روکش وسطی هم برای فضای خالی دندان می باشد. برای قرار دادن بریج، دو دندان کناری باید تراشیده گردد. این مسئله دو جنبه مختلف دارد.

اگر دو دندان کناری سالم نباشند. در این حالت ممکن است یک و یا هر دو دندان کناری مشکل داشته باشند. ممکن است مشکل این دندانها به گونه ای باشد که نیاز به عصب کشی، تراشیدن، پست قراردادن و غیره داشته باشند. وقتی فرد با این مشکلات به دندانپزشکی مراجعه می کند در ابتدا دندانهای کناری اصلاح می گردند. سپس قالبگیری برای روکش انجام می گردد. در نهایت هم بریج بر روی دندانها قرار می گیرد.

برعکس این مسئله هم ممکن است رخ دهد. اگر دندانهای کناری سالم باشد، معمولا دندانپزشکان این درمان را توصیه نمیکنند. زیرا با تراشیدن دندانهای سالم کناری، در واقع مهمترین بخش محافظتی دندانها یعنی مینای دندان را می تراشند. با این کار عمر دندانها را به دست خود کم می کنیم.

بعد از تراشیدن دندانهای کناری روکش های بریج بر روی دندانها نصب می گردد. البته این درمان برای حالتی مناسب میباشد که نهایتا دو دندان از دست رفته باشند. اگر بعنوان مثال سه دندان در کنار هم از دست رفته باشند، معمولا این درمان پاسخ نمیدهد و توصیه نمی شود.

بریج بهتر است یا ایمپلنت

برای پاسخ به این سوال دریک مطلب مقایسه ای انتخاب را بر عهده شما قرار می دهیم.

در درمان بریج، بخش زیادی از عاج دندان های کناری تراشیده می شود. ایمپلنت در این زمینه دارای برتری است. بر خلاف بریج، در درمان ایمپلنت به دندان های مجاورآسیبی وارد نمی شود. ایمپلنت به صورت انفرادی جای دندان از دست رفته قرارمیگیرد. از این نظرایمپلنت گزینه بهتری می باشد. به عبارت دیگر: ایمپلنت به صورت مستقل، یک پروتز محکم و دائمی در استخوان فک کار گذاشته می شود. ایمپلنت نیازی به تراش دادن سایر دندان ها ندارد.

از نظر وضعیت سلامت فرد هم میتوان گفت ممکن است از کاندیداهای مناسب برای ایمپلنت نباشید. اگر می پرسید کاندید برای ایمپلنت چه شرایطی دارد؟ میتوان گفت اگر یکی از شرایط زیر را داشته باشید کاندید خوبی برای ایمپلنت نیستید.

  • افرادی که بهداشت دهان ودندان را رعایت نمی کنند
  • افراد سیگاری
  • افراد دیابتی
  • افراد دارای بیماریهای خاص و نقص ایمنی.

در این افراد بخاطر مشکلاتی که در بالا اشاره شد وجود دارد، درمان ایمپلنت موفق نمی باشد.  بهمین دلیل بهتر است از روش درمانی بریج استفاده نمایید. بنابراین در این افراد درمان  بریج یک درمان کاربردی تر می باشد.

از نظر هزینه بریج خیلی ارزانتر از ایمپلنت می باشد. از طرفی هم ماندگاری بریج معمولا پنج تا ده سال می باشد ولی ایمپلنت مادام العمر می باشد. از طرف دیگر هم از آنجاییکه دوره درمان ایمپلنت چندین ماه طول می کشد، می توانید در چندین مرحله هزینه آنرا پرداخت نمایید. از نظرهزینه هم شما می توانید جنبه کوتاه مدت را در نظر بگیرید. در این صورت بریج درمانی بهتر می باشد. ولی بهتر است تمام جوانب هر دو درمان را بسنجید.  با توجه به شرایطتتان گزینه بهتر برای خودتان را انتخاب نمایید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]