کیست دندان چیست؟

(کلینیک دندانپزشکی فربد)

کیست های دندان یکی از بیماریهایی است که بسیار شایع می باشد و اطلاعات غلط زیادی در موردش موجود می باشد. کیست، کیسه مایعی است که داخل بافت ایجاد می گردد. کیست یک توده سرطانی نمی باشد. کیست در بسیاری از نقاط بدن تشکیل می گردد.کیست های اطراف صورت زیر غشا مخاطی دهان، و درون استخوان فک ایجاد می شود.

سرعت رشد کیست فک بسیار آهسته می باشدو تقریبا هیچ علامتی ندارد.کیست معمولا در عکسهای رادیوگرافی مشاهده می گردد. اگر کیست عفونی باشد به شدت دردناک می باشد. برخی از کیست ها هم به دندانهای مجاور آسیب می رسانندو یا آنها را لق می کند.

علل پدید آمدن کیست:

کیست بنا به دلایلی در بدن بوجد می آید از جمله مهمترین دلایل آن:

صدمه یا آسیب دیدن دندان: یکی از دلایل بوجود آمدن کیست دندان ضربه خوردن آن می باشد.

پوسیدگی دندان: مهمترین دلیل ایجاد کیست دندان پوسیدگی دندان همراه با سوراخ شدن دندان می باشد. اگر به این پوسیدگی رسیدگی نشود منجر به کیست خواهد شد.

جمع شدن پلاک در دهان: اگر بهداشت دهان ودندان را رعایت ننمایید، پلاک و جرم در اطراف دندان و لثه شما ایجاد می گردد و این یک عامل مهم در پدید آمدن کیست می باشد.

تغذیه نامناسب: در صورت تغذیه نامناسب و نوشیدن غذاهای قندی باعث مشکلات جانبی و تولید کیست می گردند.

علائم نشان دهنده کیست:

کیست بافت  نرم توده ای شکل دارد

کیست معمولا بدون درد است. مگر آنکه عفونت کند.

زیر پوست داخل لب پایین، داخل گونه ها و یا لثه ها ایجاد می شود.

کیست عفونی معمولا بزرگ و درناک می باشد.

باعث برجستگی استخوان فک و یا لق شدن دندان می گردد.

تفاوت بین کیست و آبسه دندان:

آبسه :

آبسه عفونت موضعی است و همراه با درد، ورم (برای مثال متورم شدن لثه یا حتی صورت) و گاهی اوقات موجب بدمزه یا بدبو شدن دهان می باشد.

کیست:

کیست لزوماً عفونی نیست و به آهستگی بدون هیچ علامتی طی چندین ماه یا چندین سال رشد می‌کند. غالبا بدون درد می باشد .

مشاوره و تشخیص

معاینه دوره ای توسط دندانپزشک یکی از اصولی ترین راهها برای بررسی عارضه های دهان و دندان می باشد. دندانپزشک با بررسی رادیوگرافی و تشخیص کیست اقدام به درمان آن می کند. گاهی بنا به شرایط باید از کیست نمونه برداری گردد تا در آزمایشگاه میزان وخامت آن مشخص گردد و سپس آن را با عمل جراحی بیرون می آورند.

پیشگیری از کیست دندان :

بهترین راه برای جلوگیری ابتلا به کیست، رعایت بهداشت دهان و دندان می باشد.به طوری که با مسواک زدن مرتب، نخ دندان کشیدن، بهتر کردن تغذیه و ترک استعمال دخانیات میتوان  از ابتلا به آن جلوگیری نمود.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]