انواع براکت های موجود در اتودنسی

(کلینیک دندانپزشکی فربد)

ارتودنسی یک شیوه درمانی برای افرادی است که دندانهای کج و نامیزان دارند. و این درمان به آنها برای رفع ناهنجاریهای دندان، مرتب سازی و ردیف سازی دندانها کمک می نماید. این درمان حدود دو تا 4 سال طول می کشد. و در نهایت به فرد لبخندی زیبا با دندانهای مرتب می دهد.

برای انجام ارتودنسی وسایل خاصی لازم می باشد که مهمترین جز آن براکت ارتودنسی و سیم قوسی می باشند. در واقع برای اصلاح دندانها با متد ارتودنسی براکتها با چسب یا باند روی دندانها قرار داده می شوند وبا نیروی سیم ها و ایجاد فشار بین دندانها باعث اصلاح مشکلات بین دندانها می گردند. برای اتصال براکتها به دندان مورد نظر از چسب خاصی استفاده می کنند که برای طول دوره درمان این اتصال را نگه می دارد.  با توجه به آناتومی سطح دندان و شرایط فرد بیمار باید براکتهای متفاوتی استفاده گردد . در این مقاله به ارائه اطلاعات راجع به برخی از پرکاربردترین این براکتها می پدازیم.

جنس براکتها

در ارتودنسی از انواع براکتها استفاده می گردد. به عنوان مثال اکثر براکتها فلزی می باشند و جدیدا  براکتهای دیگری از جنس سرامیک شفاف نیز وجود دارد که در زمان درمان به علت همرنگی با دندان ها کمتر جلب توجه می نماید.

براکت لینگوال

براکت لینگوال داخل دهان و در سمت داخلی دندان و به سمت زبان چسبانده می شود. از خوبیهای این مدل براکتها این است که قابل دید نمی باشدو به سختی طرف مقابل متوجه ارتودنسی می گردد وبه تعبیری نامرئی می باشد. این نوع براکت معایبی هم دارد که میتوان به دشواری تمیز کردن دندانها و همچنین حس ناراحتی در طول دوره درمان ارتودنسی اشاره نمود. این براکت مدلهای  پلاستیکی و سرامیکی هم دارند.

براکت دیمون

استفاده ار این مدل براکت مزیتهای خوبی دارد از جمله اینکه تعداد دندانهای کمتری کشیده می شود و دندانهای اصلی حفظ می گردند.و بهمین جهت زمان و هزینه کمتری نسبت به سایر ارتودنسی ها نیاز دارند.  این ونوع براکت از طریق یک فنر فشار لازم جهت ارتودنسی را به سیم ارتودنسی وارد می آورد. در این حالت کش دور براکت ها حذف می گردد ودرنتیجه از تجمع پلاک و جرم بر روی دندان تا حد زیادی جلوگیری می گردد و امکان پوسیدگی دندان به خاطر پلاک ها در این حالت کمتر می گردد.

ارتودنسی ثابت و براکت فلزی

 

به جرات می توان گفت که پرکاربردترین براکت ارتودنسی،  براکت فلزی در ارتودنسی ثابت می باشد. ازمزایای این نوع براکت میتوان به قابل بازیافت بودن براکت فلزی، مقاومت بالا در برابر فشار و همچنین استریلیزه و عاری از عامل بیماریزا بودن میتوان نام برد. این شیوه از نظر هزینه نسبت به سایر ارتودنسی های متحرک خیلی مقرون به صرفه تر می باشد. این براکتها ارزانتر می باشند و همچنین کش های رنگی برای افزایش جذابیت این براکتها در دسترس می باشند. از عیوب این نوع براکتها مشخص بودن بریس ها می باشد  و همچنین بخاطر وجود کش ها امکان تمیز و پاکسازی کامل نشدن دندانها و ایجاد جرم و پلاک در آن نواحی زیادمی باشد.

 

براکت سرامیکی

 

این براکتها مقاوم در برابر نیرو تهیه می شوند. ولی در ارتودنسی ثابت نمیتوان آنها را استفاده کرد زیرا امکان شکستن آنها زیاد می باشد. اما در صورت استفاده آنها در ارتودنسی ثابت، برای جلوگیری از شکسته شدن متخصص ارتودنسی برای جلوگیری از شکستن از مواد بیشتری استفاده می نماید. این براکتها به علت همرنگب با دندان  کمتر تشخیص داده می شوند و از طرف دیگر قیمت گرانتر و بالاتری نسبت به براکتهای فلزی دارد.

 

براکت پلاستیکی

 

این براکتها در ارتودنسی ثابت زمانی که بیمار نخواهد از براکت فلزی استفاده نماید به کار می روند.و مشکل این نوع براکتها این است که در اثرمصرف دخانیات و مصرف نوشیدنیهای الکلی تغییر رنگ نمی دهد.

با توجه به مطالبی که  گفته شد شما می توانید برای انتخاب براکت مناسب برای شما با متخصص ارتودنسی مشورت نمایید.

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]