برخی افراد بین فک های بالا و پایینشان کمی فاصله می باشد، به گونه ای که فک بالایی آنها جلوتر از فک پایین شان می باشد. چانه این افراد به گونه ای به نظر می رسند که کوچکتر از حد نرمال می باشد. این حالت را پروتروژن می گویند. به این حالت بیرون زدگی دندانها و یا جلوزدگی دندانها نیز می گویند.

پروتروژن دندان به راحتی می تواند بر روی کیفیت صحبت کردن  شخص اثرات منفی مربوط به خود را بگذارد. اثرات منفی بیرون زدگی دندان ها بر روی چهره و  صورت هم قابل توجه است، به گونه ای که قسمت دندانهای فرد درصوت آنها بزرگتر از حد معمول به نمایش در می آید. همچنین می تواند سبب بروز مشکلات ظاهری و پایین آمدن اعتماد به نفس در شخص گردد. بهبود زیبایی صورت، به طور معمول مهم ترین نگرانی بیماران مبتلا به بیرون زدگی دندان است.

پروتروژن

پروتروژن چیست؟

 پروتروژن به معنی بیرون زدگی می باشد. وقتی که دندان ها از حالت طبیعی و نرمال خود تغییر کرده  است، بدین حالت که جلو زده یا بیرون زده باشند، گفته می شود که پروتروژن دندان رخ داده است. این بحث بیشتر در باره بیرون زدگی دندان های بالا گفته می شود. در ادامه با مهمترین انواع بیرون زدگی دندان ها در فک بالا، علل و نحوه درمان آن ها آشنا خواهید شد.

انواع بیرون زدگی دندان فک بالا

در مجموع در ۳ حالت دندان های فک بالا، جلوتر از دندانهای فک پایین قرار بگیرند. این سه حالت را در پایین برای شما بیان میکنیم.

  • اوربایت یا(overbite)

    این حالت زمانی که فک بالا به صورت افقی  بیش از ۵ میلی متر جلوتر از فک پایین قرار داشته باشد و دندان های فک بالا دندان های فک پایین را نسبتا پوشانده باشند، رخ می دهد.

  • اورجت یا(overjet)

    همان اوربایت است با این تفاوت که دندان های فک بالابه صورت عمودی بیش از ۵ میلی متر از دندان های فک پایین فاصله دارند.

  • اپن بایت یا(openbite)

    زمانی که بین دندان های فک بالا و پایین حین بسته شدن دهان فاصله وجود داشته باشد.

علت بیرون زدگی دندانهای بالا

همانطور که در بالا بیان شد سه مدل پروتروژن داریم. علت وقوع بیرون زدگی های دندان به نوع و شکل آن بستگی دارد. بعنوان مثال اوربایت و اورجت عمدتا ناشی از مسائل ژنتیکی و وراثت می باشد. اما اپن بایت می تواند دلایلی غیر از ژنتیک داشته باشد.

در اینجا برخی از مهم ترین علل غیر ژنتیکی بیرون زدگی دندان های بالا را برایتان نام می بریم:

  • مکیدن بیش از حد انگشت شست در کودکی که به مرور زمان بین دندانهای بالا وپایین فاصله ایجاد می کند.
  • کوچک بودن سایزفک که به علت نبود فضای کافی برای رشد مناسب دندان ها می باشد.
  • بزرگ بودن سایز دندان ها و نرمال بودن سایز فک ها
  • شلوغی و ازدحام دندان ها در فک بالا
  • وارد شدن ضربه به صورت
  • تنفس دهانی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]