روش درمانی دندانپزشکی در خواب

دندانپزشکی در خواب

هر روزه با پیشرفت علم راههای زیادی برای رفع مشکلات انسانها ابداع می گردد. یکی از این مشکلات ترس از دندانپزشکی می باشد. متاسفانه برخی افراد به علت ترس از دندانپزشکی جهت مداوا به کلینیک های دندانپزشکی نمی روند. ترس از دندانپزشک از مشکلاتی است که موجب اختلال در درمان دندانها می باشد. در برخی منابع ترس از دندانپزشکی را دنتوفوبیا می نامند. علاوه بر دنتوفوبیا ممکن است اشخاص بنا به دلایل دیگر همچون رفلکس شدید علاقه ای به استفاده از درمانهای دندانپزشکی ندارند. برای رفع این مشکلات یک راه جدید یافت گردیده به نام سدیشن و یا دندانپزشکی در خواب . ما در این مطلب قصد داریم راجع به این شیوه مدرن صحبت کنیم.

دندانپزشکی در خواب

در این متد دندانپزشکی برای کاهش میزان ترس بیمار از داروهای آرامبخش قوی وبی حس کننده استفاده می نمایند. بدین ترتیب دندانپزشک بدون هیچ مشکلی دندانهای بیمار را اصلاح و درمان می نماید. به این متد درمانی نوین اصطلاحا دندانپزشکی در خواب می گویند. البته این اسم کاملا درست نمی باشد چراکه در این روش معمولا بیماران بیدارهستند. یکی از درمانهایی که این روش کارایی زیادی دارد درمان تخصصی ریشه می باشد.

چه نوع آرام بخشی در دندانپزشکی استفاده می شود؟

از انواع آرامبخش زیر در دندانپزشکی استفاده می شود:

  • استنشاق گاز

    بشترین استفاده دندانپزشکی در خواب از طریق استنشاق گاز انجام می شود. به این ترتیب که ماسکی برروی بینی بیمار قرار می گیرد. فرد اکسید نیتروژن را تنفس می کند. بیمار بی حس می گردد و در طول عمل هیچ گونه دردی را احساس نخواهید کرد.

  • مواد بی حس کننده

    مواد بی حس کننده، بسته به میزان دوز مورد استفاده، می تواند از حداقل تا متوسط ​​متغیر باشد. در این روش از مواد مختلفی استفاده می شود.

    استفاه از قرصهایی  از خانواده های دارویی خاص همچون والیوم یکی از این موارد می باشد. زمانی که نیاز به بی حسی و بیهوشی های طولانی تر باشد از دوز های بیشتری یا مواد بی حس کننده تزریقی استفاده می شود.

    صرف نظر از نوع آرامبخش که طی درمان دریافت می گردد، بیمار معمولاً به داروی بی حسی موضعی نیاز دارد. این امر بدین دلیل است که  در صورت ایجاد ناراحتی، درد را تسکین دهد.

کاندیداهای مناسب دندانپزشکی در خواب

سدیشن بیشتر برای افرادی مناسب است که دارای دنتوفوبیا هستند. ترس در این افراد مانع مراجعه آنها به دندانپزشک می شود. لازم به ذکر است که در این زمان هیچ گونه دردی را احساس نخواهند کرد .

به طور کلی دندانپزشکی در خواب برای افرادی مناسب باشد که:

  • آستانه درد پایینی دارند.
  • نمی توان روی صندلی دندانپزشکی آرام بنشینند.
  • دندانهای بسیار حساسی نسبت به درد دارند.
  • نیاز به انجام مقدار زیادی کار دندانپزشکی دارند.
  • هراس مربوط به اقدامات دندانپزشکی دارند.
  • تجربه بد در عمل های دندانپزشکی در گذشته دارند.
  • مخصوصاً اعصاب حساس دهان و دندان دارند.
  • دهان کوچکی دارند که در حین کار دندان درد می گیرند.
  • مقاومت در برابر بی حسی موضعی.
  • اختلال اضطراب عمومی.

آیا هر دندانپزشکی می تواند سدیشن را انجام دهد؟

تمام دندانپزشکان می توانند از حداقل آرامبخش استفاده نمایند. البته برای این نوع درمان باید دندانپزشک دوره های تخصصی بیهوشی را گذرانده باشد. اغلب جراحان فک وصورت دوره های تخصصی بیهوشی را گذرانده اند. البته برخی از دندانپزشکان از یک متخصص بیهوشی عمومی استفاده می کنند.

ضریب اطمینان درمان سدیشن

بیهوشی در دندانپزشکی مانند سایر روشهای درمانی ممکن است عوارض خاص خود را داشته باشد. این عوارض برای افراد چاق، افرادی که دارای بیماریهای خاص می باشند و از دارو های مختلف استفاده می کنند ممکن است رخ دهد. ممکن است داروها با ماده بیهوشی تعامل نشان داده و مشکلات و عوارض خطرناکی برای فرد ایجاد کند. بهمین علت حتما قبل از اقدام به درمان به دندانپزشک راجع به داروهای مصرفی خود با دندانپزشک صحبت نمایید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]