فلوراید یک ماده معدنی طبیعی است که در آب، خاک و حتی در هوا نیز یافت می‌شود!  فلوراید تراپی با تاثیر بر مینای دندان و مقاوم ساختن مینا دندان از ایجاد عوارض دندانی مانند پوسیدگی و … جلوگیری می‌کند. همچنین این ماده معدنی باعث جلوگیری از پیشروی و افزایش یافتن پوسیدگی های موجود در دهان و دندان نیز می‌شود. بهتر است بدانید که می‌توان فلوراید تراپی را یکی از موثر ترین روش ها برای مقاوم کردن دندان ها و جلوگیری از پوسیدگی آن ها عنوان کرد.

برای اطلاعات بیشتر درباره فلوراید تراپی این مقاله را تا پایان در سایت کلینیک دندانپزشکی فربد همراهی بفرمایید.

فلوراید تراپی چیست؟

فلوراید تراپی یک روش بسیار ساده است که فقط شامل استفاده از فلوراید غلیظ روی سطح دندان با استفاده از برس، سواب یا سینی است. همچنین می‌توان از آن به عنوان یک دهانشویه برای چرخاندن در دهان نیز استفاده کرد. بسته به تشخیص یا سلامت دهان شما، دندانپزشک ممکن است درمان های دوره ای فلوراید را برای جلوگیری از حفره ها برای شما توصیه کند.

فلوراید تراپی چگونه انجام می شود؟

در کلینیک دندانپزشکی فربد، فلوراید تراپی توسط دندانپزشکی حاذق در دندانپزشکی شبانه روزی فربد در نواب بر روی دندان‌ ها و قسمت های بین دندانی زده می‌‌شوند. معمولا فلوراید با وسایل مخصوصی در داخل دهان بیمار قرار داده می‌‌شود و چند دقیقه باید در داخل دهان روی دندان ها باقی بماند تا اثر کند. البته قبل از انجام فلوراید تراپی باید سطح دندان ها تمیز و ضدعفونی شوند. همچنین بعد از انجام این روش نیز دندانپزشک از شما می‌خواهد که چندین بار دهان خود را با آب بشویید.

اقدامات بعد از فلوراید تراپی

بعد از انجام فلوراید تراپی دندانپزشک از شما می‌خواهد یک سری نکات را رعایت کنید که این در دریافت نتیجه بهتر بسیار تاثیرگذار است.  در این قسمت از مقاله به برخی از این نکات پرداخته ایم.

دندانپزشک ممکن است از شما بخواهد که تا 30 دقیقه پس از فلوراید تراپی چیزی نخورید یا ننوشید تا فلوراید روی سطح دندان شما نفوذ کند.

همچنین از خوردن مواد غذایی سفت، چسبناک و جویدنی بلافاصله بعد از انجام فلوراید تراپی خودداری کنید.

تا 24 ساعت بعد از انجام این روش درمانی از مسواک زدن و نخ دندان کشیدن خودداری کنید.

انواع فلوراید مورد استفاده در دندانپزشکی

بسیاری از غذاها و آب حاوی فلوراید هستند. همچنین می توانید خمیر دندان و دهانشویه حاوی فلوراید نیز تهیه کنید. اما استفاده ازغلظت های بالاتر فوراید که به شکل مایع یا قرص هستند نیاز به تجویز پزشک دارند.

در دندانپزشکی شبانه روزی فربد از انواع مختلفی از فلوراید مانند فوم، ماده وارنیسی و ژل برای دندان های شما استفاده می‌شود. در قسمت زیر به نحوه استفاده هر یک از این فلوراید ها می‌پردازیم.

  • فوم یا کف

دندانپزشک ابتدا فوم یا کف فلورایدی را در یک سینی مخصوص پخش می‌کند، و سپس روی دندان های شما قرار می‌دهد.

  • ماده وارنیشی

این ماده مستقیماً روی دندان های شما قرار می‌گیرد.

  • ژل

دندانپزشک ژل فلورایدی را مستقیما روی دندان های شما می‌گذارد یا ممکن است مانند فوم ابتدا در یک سینی مخصوص پخش کند و سپس آن را روی دندان های شما بگذارد.

بهترین زمان انجام فلوراید تراپی

بهترین و دقیق ترین زمان برای انجام فلوراید تراپی را دندانپزشک مشخص می‌کند. به این نکته توجه داشته باشید که میزان اهمیت دندان های شیری به اندازه دندان های دائمی می‌باشد، به همین دلیل به والدین توصیه می‌کنیم،  کودک خود را جهت انجام معاینات مورد نیاز و همچنین تشخیص بهترین زمان به منظور انجام این روش درمانی نزد متخصص دندانپزشک اطفال در نواب ببرید. فلوراید تراپی در کودکان از 3 سالگی شروع می‌شود.

چه کسانی کاندیدای استفاده از فلوراید تراپی هستند؟

دلایل زیادی وجود دارد که دندانپزشک به افراد فلوراید تراپی را توصیه کند. در این قسمت به افرادی که کاندیدای استفاده از فلوراید تراپی هستند می‌پردازیم.

  • کودکانی که دندان های دائمی آنها هنوز بطور کامل رشد نکرده باشد.

قرار گرفتن زود هنگام در معرض فلوراید باعث استحکام دندان های دائمی قبل از بیرون آمدن آنها می‌شود. در نتیجه این منجر به ایجاد دندان های قوی تری می‌شود که برای تمام عمر در برابر پوسیدگی مقاوم هستند.

  • کسانی که خشکی دهان دارند.

افرادی که خشکی دهان دارند می‌توانند برای رفع خشکی دهان خود از فلوراید تراپی استفاده کنند. بزاق اسید را خنثی می‌کند و از دندان ها محافظت می‌کند. کسانی که بر اثر بیماری های مختلفی مانند دیابت، سندرم شوگرن و درمان بیماری هایی که نیاز به پرتو درمانی دارند و همچنین مصرف داروهایی مانند داروهای آلرژی، افسردگی و فشار خون بالا، با خشکی دهان مواجهه می‌شوند، می‌توانند از این روش درمانی برای رفع این مشکل استفاده کنند.

  • کسانی که پوسیدگی دندان دارند.

کسانی که سابقه پوسیدگی دندان دارند و همچنین مرتب در معرض پوسیدگی دندان قرار می‌گیرند، می‌توانند با انجام این روش درمانی از دندان های خود در برابر پوسیدگی محافظت کنند.

  • کسانی که بهداشت دهان و دندان ضعیفی دارند.

یکی دیگر از گزینه های دریافت فلوراید تراپی کسانی هستند که بهداشت دهان و دندان ضعیفی دارند. بیماری‌های دندانی یا شرایطی که فرد توانایی رعایت بهداشت دهان و دندان مانند مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن منظم را ندارند، که این وضیت می‌تواند منجر به ایجاد پلاک و در نهایت پوسیدگی دندان ‌شود، می‌توانند از فوراید تراپی استفاده کنند.

  • کسانی که بیماری لثه دارند.

پریودنتیت که به عنوان بیماری لثه نیز شناخته می‌شود، با افزایش قرار گرفتن دندان ها و ریشه های دندان در معرض باکتری ها، احتمال ایجاد پوسیدگی دندان را افزایش می‌دهد. پریودنتیت مرحله اولیه بیماری لثه است.  بنابراین این افراد می‌توانند با انجام فلوراید تراپی از پوسیدگی دندان خود جلوگیری کنند.

  • افرادی که روکش و بریج های دندانی دارند.

این نوع افراد بیشتر در معرض خطر پوسیدگی در اطراف نقاطی هستند که روکش ها با ساختار زیرین دندان به چنین درمان هایی برخورد می‌کنند.

  • افرادی که ارتودنسی دارند.

بریس ها می‌توانند غذا را به دام بیاندازند و نخ دندان کشیدن و مسواک زدن را سخت تر کنند و خطر پوسیدگی دندان را در اطراف براکت های ارتودنسی افزایش دهند.

  • کسانی که رژیم غذایی شیرین دارند.

افرادی که از مواد غذایی شیرین در برنامه غذایی خود بیشتر استفاده می‌کنند در معرض پلاک و باکتری هستند که در نتیجه مینای دندان نیز در معرض خطر بیشتری قرار می‌گیرد. برای تقویت مینای دندان این نوع افراد فلوراید تراپی توصیه می‌شود.

  • افرادی که فلوراید کافی دریافت نمی‌کنند.

افرادی که به اندازه کافی نمی‌توانند فلوراید دریافت کنند، می‌توانند با انجام این روش این کمبود را جبران کنند.

فواید فلوراید درمانی چیست؟

فلوراید درمانی مزایای بسیاری برای بزرگسالان و همچنین کودکان دارد. در این قسمت از مقاله به فواید انجام فلوراید درمانی می‌پردازیم.

  • کاهش پوسیدگی دندان

فلوراید به کاهش پوسیدگی دندان در کودکان و بزرگسالان با مینرال سازی مجدد سطوح ضعیف دندان کمک می‌کند.

  • تقویت مینای دندان

فلوراید تراپی باعث تقویت مینای دندان نیز می‌شود. که با تقویت مینای دندان، دندان ها در برابر حملات اسیدی ناشی از غذا و نوشیدنی مقاوم می‌شوند. و در نهایت از پوسیدگی دندان ها نیز جلوگیری می‌شود.

  • کاهش حساست و درد دندانی

همچنین این روش درمانی برای افرادی که دندانی هایی با حساسیت بالا دارند نیز مناسب است و باعث کاهش درد و حساسیت دندان ها می‌شود.

  • جلوگیری از رشد باکتری ها

فلوراید با تقویت مینای دندان و مقاوم کردن دندان ها در برابر حملات غذایی شیرین و اسیدی از رشد و تجمع باکتری ها جلوگیری می‌کنند. زیرا باکتری ها برای رشد خود نیار به مواد غذایی شیرین و اسیدی دارند.

  • کاهش عفونت های دهانی

فلوراید با جلوگیری از رشد باکتری ها، عفونت های دهان، دندان و لثه را کاهش می‌دهد.

  • تسهیل در جذب کلسیم و فسفات

یکی دیگر از فواید فلوراید این است که باعث جذب بهتر و بیشتر کلسیم و فسفات می‌شود. این باعث افزایش استحکام و مقاومت دندان ها می‌شود.

عوارض فلوراید درمانی چیست؟

فلوراید درمانی در کنار فواید خوبی که دارد، عوارضی نیز دارد. عوارض فلوراید تراپی عبارتند از:

  • ایجاد لکه روی دندان ها

شایع ترین عارضه جانبی که فلوراید بر روی دندان ها دارد، تغییر رنگ دندان ها و ایجاد لکه های سفید روشن تا قهوه ای تیره می‌باشد. این لکه‌ها معمولاً در طول رشد دندان، معمولاً در کودکان زیر 6 سال ایجاد می‌شود.

  • ایجاد آلرژی و حساسیت

برخی از افراد ممکن است به فلوراید حساسیت و آلرژی داشته باشند. این افراد ممکن است دچار قرمزی، خارش، تورم و التهاب در دهان خود شوند.

  • ایجاد مسمومیت

هنگامی که فلوراید به درستی استفاده شود، ایمن و موثر است. اما استفاده از آن در دوزهای بالا می‌تواند خطرناک باشد. و باعث حالت تهوع، استفراغ و اسهال شود.

سوالات متداول

در این قسمت از مقاله به برخی از سوالات پرتکرار شما عزیزان پاسخ می‌دهیم.

فلوراید تراپی چقدرطول می‌کشد؟

همانطور که گفته شد فلوراید تراپی روشی راحت و آسان است و مدت زمان آن به نوع فلورایدی که استفاده می‌شود، مشکلات دندانی و مهارت دندانپزشک بستگی دارد ولی معمولا حدود 15 الی 30 دقیقه طول می‌کشد.

برای جلوگیری از مسمومیت فلوراید چکار کنیم؟

بنابراین درست است فلوراید درمانی روشی آسان و راحت است ولی برای انجام این روش به دندانپزشکی حاذق مراجعه کنید که از دوز مناسبی از فلوراید برای دندان های شما استفاده کند.

همچنین از خرید خمیردندان های طعم دار حاوی فلوراید برای کودکان خود خودداری کنید، زیرا احتمال اینکه کودک این خمیردندان را ببلعد زیاد است. در صورت استفاده از خمیردندان حاوی فلوراید، تنها فقط به اندازه یک نخود از این خمیردندان را روی مسواک کودکتان بزنید. و اطمینان حاصل کنید که کودکتان آن را نبلعد.

هیچ گاه سرخود بدون تجویز پزشک از فلوراید های با غلظت بالا استفاده نکنید.

برای از بین بردن لکه های دندان ناشی از فلوراید تراپی چه باید کرد؟

شما نمی‌توانید خودتان در خانه این لکه ها را از بین ببرید، برای از بین بردن این لکه های ناشی از فلوراید باید به دندانپزشکی مراجعه کنید. دندانپزشکان ابتدا برای حل این مشکل از روش های سفید کننده حرفه ای استفاده می‌کنند. اگر سفید کردن حرفه ای جواب نداد، به شما کامپوزیت و لمینت را توصیه خواهند کرد.

دراین مقاله سعی کردیم شما را با هر آنچه در مورد فلوراید تراپی که شامل مزایا، معایب و… آگاه سازیم. امیدواریم این مطالب برای شما مفید بوده باشد. اگر سوالی از ما در رابطه با فلوراید دارید می‌توانید از طریق این شماره 55170511-021 با ما تماس بگیرید و یا در قسمت کامنت ها برایمان پیغام بگذارید. از همراهی شما در این مقاله سپاس گزاریم.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]