اختلال اورجت

اختلال اورجت

احتمالا افرادی را دیده اید که دندانهای آنها به درستی بر روی هم قرار نگرفته اند. یا یکی از فکهای آنها از دیگری جلوتر یا عقب تر می باشد. در حالت نرمال دندانهای دو فک بالا و پایین باید فقط با 2 میلیمتر فاصله از همدیگر قرار گرفته باشند. در صورتی که بیش از این مقدار فاصله بین فکین باشد اصطلاحا گفته می شود که فرد اختلال اورجت دارد. در این مطلب به بررسی جلوزدگی دندانهای فک بالا نسبت به فک پایین یا همان اورجت می پردازیم.

دلایل ایجاد اختلال اورجت

دلایل متعددی برای این اختلال اعلام می گردد. که در صورتی که برای درمان مشکل اقدام نمایید، اولین مرحله درمان شناسایی عامل ایجاد کننده آن میباشد. مهمترین این دلایل عبارتند از:

  • عادات بد دوران کودکی
  • مکیدن انگشت
  • مکیدن لب
  • مکیدن پستانک
  • مشکلات فکی و استخوانی

انواع و درمان اورجت

به طور کلی سه مدل اورجت داریم که درمان هر نوع با دیگری متفاوت می باشد. این سه مدل عبارتند از:

  • جلو بودن فک بالا

    در این حالت بیرون زدگی دندانها بخاطر جلو بودن فک بالا می باشد. درمان این نوع اختلال بدین صورت است که فک بالا باید به عقب فرستاده شود.

  • عقب بودن فک پایینی

    در این حال بیرون زدگی دندانها فک بالا در سر جای خود می باشد ولی فک پایین عقب تر از موقعیت نرمال می باشد. درمان این نوع اختلال هم با جلو آوردن فک پایین انجام میگیرد.

  • هر دو فک

    در این حالت هر دو فک بالا و پایین در سر جای خود نیستند. درمان این نوع اختلال ترکیب درمان دو مدل دیگر می باشد. بدین صورت که فک بالا را به سمت عقب و فک پایین را به سمت جلو هدایت می کنند.

درمان اورجت

درمان اورجت بسته به دلیل ایجاد آن متفاوت می باشد. به طور کلی دو روش درمانی ارتودنسی و جراحی فک برای این اختلالات پیشنهاد می گردد. برای انجام درمان ارتودنسی بسته به نوع و شدت مشکل از انواع درمان ارتودنسی می توان استفاده نمود. از مهمترین انواع ارتودنسی که برای حل این مشکل استفاده می گردد عبارتند از:

·         ارتودنسی ثابت

·         ارتودنسی لینگوال یا نامرئی

·         براکت های ارتودنسی متفاوت

·         کش های ارتودنسی

این روش درمان تا چند سال ممکن است به طول بیانجامد.در مورد این درمان در مقالات متعدد به تفضیل توضیحاتی را ارئه نمودیم.

ممکن است وخامت اورجت بیش از حدی باشد که با ارتودنسی تنها درمان گردد. در این حالت ارتودنتیست فرد را به جراح فک و صورت ارجاع می دهد. این دو متخصص با بررسی شرایط یک درمان ترکیبی از جراحی فک و ارتودنسی را انجام می دهند. که شرایط این درمانها با توجه به شرایط بیمار متفاوت می باشد.

مناسب ترین زمان برای درمان بیرون زدگی دندان

در هر سنی می توان برای درمان این مشکلات اقدام نمود. بهترین زمان برای درمان مشکلات ناهنجاریهای فک و اسکلت مربوط به قبل از بلوغ می باشد. در این سنین بدن رشد می کند و خیلی سریعتر استخوانها با تغییراتی که در طی درمان دنبال می شود، انجام می گیرند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]