رژیم غذایی پس از ایمپلنت 

مراقبت بعد از ایمپلنت دندان

دلایل لق شدن دندان می‌تواند متفاوت باشد. اگر دندان های شما آسیب دیده  یا از بین رفته است و همچنین به دنبال لبخندی زیبا هستید ایمپلنت می‌تواند به شما کمک کند. اما باید توجه داشت که مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان تاثیر بسزایی در موفقیت و ماندگاری طولانی مدت آن دارند. در این مقاله قصد داریم تا شما را با مراقبت های بعد از ایمپلنت آشنا سازیم. پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

مراقبت های بعد از ایمپلنت دندانی

بهداشت دهان و دندان پس از ایمپلنت باید چگونه باشد؟

بهداشت نامناسب دهان و دندان می تواند منجر به شکست ایمپلنت و پروتز شود. رعایت بهداشت دهان و دندان امری ضروری است. و در موفقیت و ماندگاری طولانی مدت آن تاثیر زیادی دارد. شستشو ممکن است لخته خون را از بین ببرد و روند طبیعی بهبودی را مختل کند. بنابراین در 24 ساعت اول پس از جراحی ازشستشو و مسواک زدن خودداری کنید. همچنین از تف کردن هم پرهیز کنید. در روزهای بعدی می‌توانید دندان های خود را مسواک بزنید ولی ازمسواک زدن محل جراحی خودداری کنید. بعد از یک هفته می‌توانید محل جراحی را با ملایمت مسواک بزنید.

همچنین می‌توانید با استفاده از آب نمک گرم دهان خود را شستشو دهید. اگر دندانپزشک محلولی یا دهانشویه ای برای شما تجویز کرده است، طبق دستور از آن استفاده کنید. ایمپلنت ها باید دو بار در روز با استفاده از برس و نخ دندان یا برس بین دندانی تمیز و بدون پلاک نگه داشته شوند.در برخی موارد، دندانپزشک شما ممکن است برای کمک به حفظ سلامت مطلوب ایمپلنت، ابزارهای تمیزکننده تخصصی مانند برس های بین دندانی و نخ دندان مخصوصی را پیشنهاد کند.موفقیت جراحی دهان به تمیز نگه داشتن دهان تا حد امکان بستگی دارد. سه یا چهار بار در روز دهان خود را با دهانشویه شستشو دهید. این کار به بهبود زخم کمک می کند.

فرآیند مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و شستشو باید حداقل دو بار در روز، هر صبح و شب انجام شود تا از تجمع پلاک، باکتری یا جرم در اطراف ایمپلنت یا ترمیم اطمینان حاصل شود.

بهداشت دهان و دندان پس از ایمپلنت باید چگونه باشد؟

رژیم غذایی پس از ایمپلنت

در 24 ساعت اول پس از جراحی، از خوردن غذاها و نوشیدنی های داغ خودداری کنید همچنین از مکیدن نی هم خودداری کنید.  زمانی که بی حسی از بین رفت شروع به خوردن غذاهای نرم مانند: برنج ، پوره سیب زمینی ، سوپ و غیره کنید و از جویدن غذاهای سفت در ناحیه جراحی خودداری کنید. لازم به ذکر است که مشاوره با یک متخصص ایمپلنت در تهران می‌تواند در این راستا بسیار کمک کننده باشد.

همانطور که در قسمت بالا هم گفتیم مراقبت های بعد از ایمپلنت بسیار مهم می‌باشد و در نتیجه ایمپلنت بسیار تاثیرگذار می‌باشند. با مراقبت های خانگی مناسب می توانید سلامت و ماندگاری دندان های جدید خود را افزایش دهید.

در قسمت زیر به برخی از این مراقبت ها می‌پردازیم.

  • در چند روز اول پس از جراحی، از انجام ورزش های سنگین مانند دویدن و همچنین فعالیت های سنگین مانند: بلند کردن اجسام سنگین و خم شدن خودداری کنید.
  • سعی کنید ناحیه مورد نظر را با زبان یا انگشتان خود ضربه نزنید.
  • به مدت دو هفته پس از جراحی از مصرف الکل و دخانیات خودداری کنید زیرا باعث اختلال در تشکیل لخته خون سالم می‌شوند و احتمال عوارضی مانند بهبودی طولانی مدت، شکستگی زخم و عفونت های بعد از عمل را افزایش می‌دهند.
  • اگر دندان مصنوعی دارید که ناحیه جراحی را می پوشاند، لطفاً در هفته اول تا حد امکان کمتر از آن استفاده کنید تا از محل جراحی در طول دوره بهبودی محافظت شود.
  • معمولا برای کاهش درد و ناراحتی پزشک برای شما آنتی بیوتیک تجویز می‌کند، لطفا طبق دستورالعمل پزشک مصرف کنید و دوره را تمام کنید. اگر به نظر می رسد که به دارو حساسیت و حالت تهوع دارید، دارو را قطع کنید و به پزشک خود اطلاع دهید.
  • اگر عمل سینوس لیفت انجام داده اید یا در دندان های پشتی بالایی خود ایمپلنت گذاشته اید، لطفاً تا دو هفته پس از جراحی از باد کردن بینی خودداری کنید. لطفا تا دو هفته پس از جراحی از هواپیما و شنا کردن خودداری کنید و سعی کنید به جای بینی از طریق دهان عطسه کنید.
  • از کمپرس یخ برای کاهش تورم و کبودی در قسمت بیرونی صورت که ایمپلنت قرار داده شده است استفاده کنید.
  • خونریزی بعد از کاشت ایمپلنت طبیعی است و ممکن است چند ساعت طول بکشد. اگر پروتز متحرک دارید، گاز استریل را در ناحیه مورد نظر قرار دهید و آن را گاز بگیرید. اگر خونریزی فعال وجود نداشت، می‌توانید گاز استریل را از دهان خود خارج کنید.
  • اگر اباتمنت روی ایمپلنت قرار داده شده باشد، ممکن است شل شود، زیرا طراحی دقیقی ندارد بنابراین نگران نباشید، زیرا قرار است برای ترمیم خارج شود. احتمالاً ایمپلنت شما شل نشده است. به جراح خود اطلاع دهید که در صورت لزوم جراح آن را دوباره سفت خواهد کرد.
  • آناتومی ایمپلنت شبیه به دندان واقعی نیست. مخاط (بافت نرم) اطراف ایمپلنت در هر دو طرف زبان و گونه باید هفته ای یک بار با دو انگشت ماساژ داده شود. این حرکت فلاشینگ، فشار ایجاد می کند و به کاهش تجمع باکتری مزمن در ناحیه ایمپلنت و حفظ بافت نرم کمک می کند.

رژیم غذایی پس از ایمپلنت 

چرا مراقبت از ایمپلنت های دندانی مهم است؟

مراقبت روزانه از ایمپلنت های دندانی بسیار شبیه به مراقبت از دندان های طبیعی می‌باشد. بسیار مهم است که در این مدت یعنی پس از جراحی ایمپلنت مراقبت های بهداشت دهان و دندان رعایت شود تا از بیماری های اطراف ایمپلنت جلوگیری شود و طول عمرایمپلنت نیزافزایش یابد.

بیماری پری ایمپلنت چیست؟

موکوزیت اطراف ایمپلنت، به معنای التهاب در لثه های اطراف ایمپلنت می‌باشد. پلاک باید به طور منظم برداشته شود، در غیر این صورت می تواند به خصوص در امتداد خط لثه ایجاد شود و باعث قرمزی و تورم شود. اگر پلاک برداشته نشود، به جرم تبدیل می شود. به مرور زمان ممکن است پری ایمپلنتیت رخ دهد، به این معنی که استخوان اطراف ایمپلنت شروع به شکستن می کند و ایمپلنت به تدریج چسبندگی خود را از دست می دهد.

مناطق مهم ایمپلنت برای تمیز کردن

در قسمت زیربه مناطقی ازایمپلنت که تمیز کردن آنها مهمتراز سایر نقاط است می‌پردازیم.

  • دندانی که از ایمپلنت پشتیبانی می کند، در بالا و پایین خط لثه
  • بین دندان های کناری

چرا ایمپلنت به ترمیم سالانه نیاز دارد؟

ایمپلنت نیاز به ترمیم سالانه توسط دندانپزشک دارد. که شامل تمیز کردن ناحیه ایمپلنت، ارزیابی رادیوگرافی، و گاهی سفت کردن یا تغییردر قسمت‌های سیستم ایمپلنت می‌باشد. درصورت لق شدن تاج وپروتز در اسرع وقت به دندانپزشک خود مراجعه کنید. علاوه بر این، ایمپلنت ها حرکت نمی کنند، اما دندان ها حرکت می کنند. بنابراین بایت باید مورد ارزیابی قرار گیرد، زیرا فشار بیش از حد ایمپلنت (نیش زدن بیش از حد روی ایمپلنت) می تواند منجر به شکست ایمپلنت یا ترمیم شود.

چرا مراقبت از ایمپلنت های دندانی مهم است؟

بعد از کاشت ایمپلنت هر چند وقت یک بار باید به دندانپزشکی مراجعه کنیم؟

مراجعه منظم به دندانپزشکی و معاینه و بررسی ها این تضمین را می‌دهد که ایمپلنت ها، تاج ها و پل ها را به سالم ترین روش ممکن برای اطمینان ازموفقیت طولانی مدت نگهداری می کنید. در چند ماه اول پس از جراحی، دندانپزشک ممکن است از شما بخواهد که بیشتر مورد معاینه قرار بگیرید. با این حال، هنگامی که پزشک ازدرمان شما که طبق برنامه انجام می شود راضی باشد، دیگر نیازی به مراجعه نیست. مراقبت ازایمپلنت هم مشابه با دندان طبیعی خواهد بود.

خطرات و عوارض ایمپلنت دندان

خوشبختانه خطرات مرتبط با ایمپلنت دندان بسیار نادر است و بعید است که شما با مشکلات ایمپلنت دندان مواجه شوید، اما هر جراحی خطرات و عوارضی دارد. عوارض ایمپلنت عبارتند از:

  • خونریزی خفیف بعد از کاشت ایمپلنت دندان بسیار شایع است.
  • درد
  • تب
  • تورم معمولاً 2 تا 3 روز پس از کاشت ایمپلنت دندان به حداکثر میزان خود می رسد.تورم معمولا در اطراف دهان، فک ها، گونه ها و زیرچشم ها ایجاد می‌شود. با استفاده از کمپرس یخ روی این نواحی می‌توان تورم را کاهش داد.
  • کبودی و تغییر رنگ
  • تنگی فک یا باز شدن بسختی دهان
  • سرگیجه یا سبکی سر بر اثرداروهای بی حسی ممکن است ایجاد شود. بنابریان در 24 ساعت اول پس از جراحی از رانندگی کردن خودداری کنید.

البته این مشکلات به مرور زمان کمتر می‌شوند. ولی اگر این عوارض تا بعد از یک هفته همچنان ادامه داشتند به پزشک خود اطلاع دهید.

در این مقاله سعی داشتیم تا شما را با مراقبت های پس از جراحی ایمپلنت که ساده ولی مهم هستند آشنا کنیم. امیدواریم این مطالب به شما کمک کرده باشد. اگر سوالی در رابطه با ایمپلنت از ما دارید لطفا در قسمت کامنت ها برایمان ارسال کنید.

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *